Situatia Financiara Consolidata

Cresterea activelor imobilizate se datoreaza integral investitiilor de tip M&A realizate, care totalizeaza 18 milioane lei, combunata cu scaderea pozitiei de titluri puse in echivalenta odata cu reclasificarea participatiei Softbinator ca „mark-to-market”. De asemenea, odata cu rezilierea contractului de chirie aferent birourilor din Anchor Plaza, imobilizarile corporale au scazut confrm IFRS 16.

Cresterea activelor circulante se datoreaza partial cresterii creantelor asupra clientilor (evolutie pozitiva de 2,3 milioane lei) , si a reclasificarii participatiei Softbinator ca si ‚mark to market’ odata cu listarea companiei.

Pozitia de numerar consolidata inregistreaza valoarea de 23.4 milioane lei.

Datoriile pe termen lung au scazut cu 5 milioane lei odata cu rambursarea emisiunii de obligatiuni BNET22.

Evolutia pozitiva a datoriilor pe termen scurt (de la 38.7 la 47.1 milioane lei) provine aproape integral din operatiunile de M&A – partea ce urmeaza a fi platita in actiuni sau dupa confirmarea rezultatelor pe anul 2021 ale companiilor in care am investit.

Ca urmare, Capitalurile proprii (shareholder equity) au crescut cu 21.5 milioane lei, prin operatiunea de atragere de capital din piata la inceput de 2021, cat si cu profitului anual net de 14 milioane lei.

Mai putin de jumatate din capitalurile proprii provin din operatiuni de atragere de capital prin mecanismele bursiere – majoritatea reprezinta profiturile generate de business, capitalizate prin emiterea de actiuni noi.