Cyber Security & Managed Services – GRX, iSEC, IT Prepared

Global Resolution Experts, iSec si IT Prepared sunt companii intrate recent – a doua parte a anului 2021 – în componența diviziei de tehnologie a grupului Bittnet. Nu vom aborda extensiv în acest raport informații referitoare la aceste companii, aceste informații urmând a fi adăugate în rapoartele viitoare. Sunt însă important de remarcat anumite direcții ce se manifestă în acest segment, serviciile de tip cybersecurity si în cele de tip managed services:

  • Anul 2021 s-a remarcat printr-o creștere semnificativă a solicitărilor din partea companiilor, atât pentru servicii de consultanta în vederea îmbunătățirii nivelului de securitate IT, cât și pentru servicii de evaluare (audituri și teste de penetrare). Această creștere a fost generată de o intensificare notabila a frecventei și complexității atacurilor cibernetice de tip phishing, ransomeware și APT (Advanced Persistent Threat). Suplimentar, contextul pandemic și noile reguli impuse de organizații de tip work-from-home au adus noi provocări în gestionarea și securizarea echipamentelor utilizate de angajați. Tot acest context a favorizat creșterea nevoii pentru servicii de tip cybersecurity.
  • Ne așteptăm la menținerea acestui trend și pentru 2022, dar și la apariția de noi oportunități generate de cerințele de securitate impuse de CERT-RO prin Directiva NIS Operatorilor de Servicii Esențiale (OSE), precum și de alte inițiative legislative demarate de Autoritatea pentru Digitalizarea României.
  • Nu în ultimul rând, considerăm că bugetul aferent componentei de digitizare previzionat în cadrul programului PNRR va genera proiecte noi de implementare soluții și sisteme IT, ce vor presupune și o componenta solidă de servicii de cybersecurity.