Business Applications – Elian

2021 a fost un an dedicat în primul rând procesului de consolidare al echipei și de îmbunătățire a capacitații de livrare în proiecte. S-a investit în procesul de recrutare și am atras resurse de tip senior, ce au intrat în producție mult mai rapid decât media anilor precedenți, scăzând semnificativ față de 6 luni – timpul mediu anterior de intrare în producție. Dacă la finalul anului 2020 aveam o echipa formata din 21 angajați și colaboratori, la finele anului 2021 aveam o echipa formata din 32 de angajați și colaboratori – resursele noi fiind preponderent resurse de tip senior.

Din perspectiva îmbunătățirii fluxurilor și a proceselor în cursul anului 2021 a fost creată poziția de Project Manager dedicat. În acest mod urmărim îmbunătățirea comunicării cu clienții, dar și o mai bună coordonare a echipelor de livrare per proiect. Toate aceste eforturi s-au concretizat într-o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în 2021, cu peste 35% față de 2020, rezultatele fiind vizibile în special în semestrul 2, ca efect al eforturilor depuse în prima parte a anului.

Inițiative și proiecte semnificative

Conform planificării: MyGeisha, Green PC Ambalaje, Bayer Strada. De asemenea, am finalizat procesele premergătoare trecerii în producție la Dietsmann, astfel încât clientul a pornit în ianuarie 2022 cu noua soluție, așa cum a fost planificat.

În 2021 ne-am concentrat pe dezvoltarea soluției pentru noua declarație D406 (cunoscuta și ca SAF-T), declarație care impactează în primul rând marii contribuabili (aceștia având obligația depunerii declarației începând din Ianuarie 2022). Ca urmare a efortului depus am fost primul partener care a finalizat dezvoltarea pentru Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Tot mai multe companii mari optează pentru licențierea ”On cloud” (abonament) în defavoarea achiziției de licență, ceea ce a dus la creșterea veniturilor recurente din abonamentele lunare – tendință ce credem că se va păstra și pentru perioada următoare.

In 2021 am început dezvoltarea unei soluții dedicate sectorului imobiliar.

De menționat este și faptul ca în 2021 Elian Solutions a prelungit certificarea de Microsoft Gold Partner.