BUSINESS DEVELOPMENT

In 2021, echipa de business development a trecut printr-un proces accelerat de schimbare si experimentare a modului in care abordam clientii. A fost un an in care am invatat sa folosim aplicatii si instrumente de profilare a clientilor, instrumente de planificare strategica si am lucrat mai sistematic cu CRM-ul. Toata aceasta disciplina in executie a produs rezultate mai ales in a doua parte a anului cand am reusit sa recuperam inceputul de an mai greoi.

Echipa de business development a deschis un numar de 1.573 de oportunitati din care 676 au fost inchise cu status “castigat”. Am gestionat un numar de 103 de clienti. Dintre acestia, 35 au fost clienti noi. Am inchis anul cu o cifra de 11 milioane RON si 6,milioane marja bruta.

În plus față de activitatea curentă a echipei de business development, este de menționat faptul că anul trecut, prin parteneriatele cu firmele de consultanță, ne-am concentrat și pe oportunitățile oferite de proiectele europene. Sunt 6 astfel de oportunități la care lucrăm în mod activ, cu o valoare estimată de 2,5 milioane de EUR, din care sperăm să câștigăm o parte semnificativă.

Fiind unul dintre jucătorii importanți ai pieței de training de CyberSecurity din România, cu echipe tinere de vânzări si de instructori, cu peste 18 ani de experiență și mai mult de 6000 de cursanți instruiți de-a lungul timpului, CLC oferă servicii de training și educație, care au ca obiectiv principal instruirea în domeniul securității informației, al auditului și evaluării sistemelor informatice și se adresează atât managerilor, cât și profesioniștilor în securitatea informațiilor care doresc să fie la zi cu tehnologiile și soluțiile de ultimă oră.

Pe lângă vânzările tradiționale, prin efortul întregii echipe, am reușit să câștigăm trei proiecte importante în urma participării la licitații publice:

  1. “Servicii de instruire în domeniul securității cibernetice necesar implementării proiectului ”Extinderea capabilităților investigative ale sistemului de apărare cibernetică de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne CYBINT, Cod Sipoca /MySMIS 858/134962, LOT 4 – Curs avansat rețele de calculatoare – desfasurat integral in 2021,
  2. Servicii de formare profesională de nivel înalt în domeniul securității cibernetice pentru implementarea proiectului “Actualizarea și dezvoltarea sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic” – cu desfășurare noiembrie 2021 – iunie 2022,
  3. „IDEA – Inovează, Descoperă, Evoluează, Aplică” – cu desfășurare in prima parte a anului 2022.

În septembrie am început procesul de integrare, proces care a presupus, pe lângă continuarea activităților de vânzare de cursuri, și adaptarea la noi instrumente și proceduri de lucru.

In ansamblu, 2021 a fost un an al reconstructiei si efortului sustinut, un an de crestere a business-ului si a oamenilor. Schimbarile incepute in 2020 au capatat consistenta si ne-am dedicat eforturile consolidarii strategiei de pozitionare a Equatorial ca specialist in dezvoltarea de human skills pentru Team Liderii echipelor din organizațiile de IT. Repoziționarea Equatorial ca furnizor de soft skills pentru organizațiile de IT s-a materializat prin castigarea a 7 clienți noi din industria de IT. Platforma de învățare colaborativă FutureSkills și jocul VRunners stand la baza proiectelor câștigate.

Ne-am adus si in acest an contributia la dezvoltarea generatiilor urmatoare, cu doua proiecte gamificate in care am folosit platforma VRunners:

  • Happy Teens, primul proiect dedicat prevenirii depresiei in randul adolescentilor, in parteneriat cu Asociatia Happy Minds,
  • Pride-U VRunners, in cadrul proiectului POCU derulat de Academia de Stiinte Economice Bucuresti.

Anul 2021 a fost anul creșterii într-un ritm peste așteptări, în special datorită extinderii catalogului de cursuri (645 de module de curs în limba română) și a utilizării mai intense a platformei LMS. Dacă înainte de pandemie rata de utilizare a cursurilor online era de aproximativ 15% (în cele mai fericite cazuri se ajungea la 20% din numărul de angajați ai unei companii), în 2021 a accelerat trendul din 2020 legat de rata de accesare din ce în ce mai mare (chiar și de peste 80% în anumite companii).

Industriile care au ales în 2021 să utilizeze soluțiile e-learning sunt: Banking; FMCG; Automotive; Oil and Gas; Utilități; Producție; Retail; Servicii; Asigurări.

In a doua parte a anului ne-am îndreptat atenția și spre administrațiile publice unde am început proiecte pilot în ultimele luni ale anului, iar rezultatele sunt peste așteptări, adopția cursurilor online este la un nivel foarte ridicat, peste 60% dintre angajații care au fost implicați în proiectele pilot au accesat cursuri online în primele două luni.