BITTNET SYSTEMS S.A. (numită în continuare “Compania” / “Emitentul” / “Grupul”) informează investitorii despre semnarea contractului de achiziție parți sociale prin care Grupul Bittnet preia integral compania Kepler Management Systems SRL, implementator al soluției de erp Microsoft Dynamics 365 Business Central (Navision).

Înființată în anul 2007, Kepler este o companie similară ca profil și afaceri cu Elian Solutions SRL (parte a Grupului Bittnet încă din 2018). Astfel, Kepler se alătură companiilor Elian Solutions și Nenos Software& Nonlinear în pilonul de Platforms and software al Grupului.
Prețul cesiunii presupune un mix de numerar și acțiuni BNET astfel:

  • 3.132.175 lei, sumă ce a fost achitată, prin ordin de plată, la data semnării contractului de cesiune de către Elian Solutions SRL, care preia astfel 75,8% din Kepler,
  • suma de 1.000.000 lei ce va fi platită prin acțiunile Emitentului, acțiuni ce vor fi alocate în dreptul foștilor asociați Kepler în următoarele 6 luni.

Adițional, prețul cesiunii mai presupune și o componentă variabilă determinată de valoarea EBITDA individuală a Kepler, aferentă anului 2023, tranșă ce va fi achitată în trimestrul 1 2024, după închiderea situațiilor financiare anuale. Având în vedere că prețul tranzacției include și o componenetă decontabilă în acțiunile BNET, după înregistrarea la nivelul Registrului Comerțului, Bittnet Systems va deține un procent de 24,2% iar Elian Solutions 75,8% din capitalul social al Kepler.

Kepler Management Systems este unul din principalii parteneri Microsoft în România pentru implementarea și suportul soluției de ERP (enterprise resource planning / planificarea resurselor unei întreprinderi) Microsoft Dynamics 365 Business Central. Kepler Management Systems deține competențele ”Gold Enterprise Resource Planning” și ”Gold Cloud Platform”.

În 16 ani de activitate Kepler a ajutat clienții să-și modernizeze sistemele IT pentru afaceri (de la fluxuri operaționale la gestiunea stocurilor, facturare, contabilitate, etc.) să optimizeze activitățile zilnice și să lucreze mai eficient folosind soluțiile pentru mediul de business.
În momentul de faţă, Kepler are 80 de clienţi în 11 ţări și o echipă ce numară peste 20 de specialiști. Printre clienții companiei se numără companii din sectorul auto, transporturi, producție, servicii etc.

Adițional de implementarea soluției de erp, echipa Kepler are expertiză în sisteme de CRM (customer relationship management) soluții de Business Intelligence cu Jet Reports sau Microsoft SQL Server.

La nivelul anului trecut, Kepler a realizat o cifră de afaceri de 5,8 milioane lei și un profit net de 460 mii lei.

RC55/13.11.2023