BITTNET SYSTEMS S.A. (numita in continuare “Compania” / “Emitentul” / “Grupul”) informeaza investitorii despre contractarea unui credit de investitii de la ProCredit Bank in suma de 10.000.000 lei pentru finantarea partiala a tranzactiei de M&A cu Dataware Consulting SRL.

Creditul de investitii a fost semnat de Dendrio Solutions SRL (parte a grupului Bittnet) pe o perioada de 7 ani, cu rambursari lunare de principal si dobanda. Rata anuala a dobanzii este variabila si se compune din indicele ROBOR la 6 luni, la care se adauga marja fixa a Bancii de 2,50%. Garantiile constituite pentru acest produs de creditare:

  • ipoteca mobiliara asupra conturilor Dendrio Solutions deschise la ProCredit Bank,
  • ipoteca mobiliara asupra partilor sociale achizitionate de Dendrio Solutions (51,13% din Dataware),
  • garantie din partea Grupului in calitate de codebitor,
  • garantie emisa de Fondul European de Investitii in proportie de 60% din valoarea creditului,
  • depozit cash colateral pentru suma de 2.500.000 lei

De asemenea, Emitentul informeaza partile interesate despre incheierea in data de 19.05.2023 a tuturor procedurilor de closing, prin semnarea certificatului de finalizare si a documentelor suport pentru achizitia de catre Grup a unui procent de 70% din partile sociale Dataware si semnarea documentelor necesare in vederea inregistrarii noii structuri de actionariat la Oficiul Registrului Comertului.

Dupa inregistrarea modificarilor la nivelul ReCom, noua structura de actionariat a Dataware va fi urmatoarea: Dendrio – 51,13%, Bittnet Systems – 18,87%, cofondatorii Dataware – 30% (detinere impartita in mod egal intre cei doi cofondatori). Pretul tranzactiei cuprinde si o componenta decontabila in actiuni BNET, actiuni ce urmeaza a fi alocate celor 2 cofondatori Dataware intr-o viitoare operatiune de majorare de capital.

RC30/19.05.2023