BITTNET SYSTEMS S.A. (numita in continuare “Compania” / “Emitentul”) informeaza investitorii despre semnarea acordului de investitie pentru achizitionarea integrala a 2net computer SRL, integrator de produse si servicii IT&C cu focus pe regiunea Brasov si centrul Transilvaniei. Operatiunile 2net computer vor fi integrate in Dendrio Solutions SRL, parte a Diviziei de Tehnologie a grupului Bittnet, consolidand astfel segmentul de business “Cloud & Infrastructure” in regiunea Transilvaniei.

2net computer SRL este o companie romaneasca cu o experienta de peste 20 de ani in furnizarea de produse si servicii IT&C cu precadere in zona Brasov si centrul tarii pentru clienti locali si internationali cu prezenta in judetele Brasov, Harghita si Covasna.

2net computer furnizeaza produse si solutii de tehnologie precum:

  • proiectare și implementare de sisteme tehnice de securitate;
  • solutii & servicii de tehnologie pentru configurarea de echipamente, servere, storage, networking, software, virtualizare, securitate hardware & software;
  • componente hardware / PC (calculatoare, laptop-uri, tablete, software, sisteme de operare aplicații Office, Antivirus, etc.);
  • imprimante, copiatoare & multifunctionale, scannere;
  • rețele voce – date & supraveghere video & control acces;
  • automatizari industriale pentru activitatea de comert a echipamentelor IT si periferice.

Pentru anul trecut, 2net computer SRL a realizat venituri totale de 25 milioane RON si EBITDA estimat de 2 milioane RON, precum si un profit net de aproximativ 1,4 milioane RON. La finalul anului 2021 compania avea 24 angajati si colaboratori. Pretul tranzactiei va fi de 2.556.020 lei si va fi ajustat conform uzantelor, pentru starea companiei (“net debt”) si activele non-core. Suplimentar, Dendrio va prelua un imprumut actionar in valoare de 1.2 milioane lei.

Pentru o buna intelegere a dimensiunii segmentului de business “Cloud & Infrastructure”, oferim in continuare rezultatele financiare ale celor 3 companii in anul 2021 (Dendrio Solutions, TopTech si 2net computer). Veniturile totale in perioada se apropie de 170 milioane de lei, EBITDA de 11 milioane lei, iar profitul net de 6 milioane lei. Cifrele companiilor TopTech si 2net computer nu sunt consolidate in niciun fel in situatiile financiare ale Grupului pentru anul 2021.

Ca si in cazul tranzactiei cu TopTech si acordul de investitie cu 2net computer va fi supus aprobarii Consiliului Concurentei.

RC11/06.04.2022