BITTNET SYSTEMS S.A. (numita in continuare “Compania”/ “Emitentul”) informeaza actionarii cu privire la posibilitatea de optare, conform procedurii atasate prezentului raport current, in legatura cu Hotararea AGEA nr. 2 din 20 aprilie 2022. Procesul de optare ramane deschis continuu, pe parcursul a 9 zile, prin aplicatia EVote.

Astfel, incepand cu 27 iulie 2022, ora 00:00 si pana in 4 august 2022, ora 17:00, actionarii care detin actiuni la date de inregistrare 21 iulie 2022 vor putea opta pentru o distributie in numerar de 0,15 lei pentru fiecare 10 actiuni BNET detinute.
Optiunea se poate exercita prin conturile EVote de actionar BNET (cu credentialele setate pentru a vota la Adunarea Generala). Actionarii Bittnet care nu au deja cont EVote isi pot crea unul la urmatorul link: https://bittnet.evote.ro/login .

Conform Hotararii AGEA nr. 2 din 20 Aprilie 2022 si a procedurii suplimentare de optare, actionarii inregistrati de catre Depozitarul Central in registrul actionarilor de la data de 21 iulie 2022 vor putea opta pentru a primi o distributie cash de 0,15 lei pentru fiecare 10 actiuni detinute, lasand la dispozitia Emitentului actiunea nou emisa, iar Compania va putea beneficia astfel de un numar de actiuni de trezorerie ce vor fi incarcate de Depozitarul Central direct in contul companiei.

Actionarii pot vota PENTRU sau IMPOTRIVA primirii distributiei in numerar de 0,15 lei pentru fiecare 10 actiuni detinute la data de inregistrare – conform Hotararii AGEA nr. 2 si a procedurii suplimentare de optare. Persoanele care opteaza PENTRU vor primi distributia cash in contul bancar indicat in aplicatia EVote, sau vor putea trimite contul bancar prin email la adresa investors@bittnet.ro .

Urmatorii actionari de la data de inregistrare nu vor beneficia de distributie in numerar:

  • Actionarii care nu isi creaza si valideaza contul din platforma EVote
  • Actionarii care voteaza IMPOTRIVA, se ABTIN sau care nu intreprind nicio actiune

Distributia cash de 0.15 lei pentru fiecare 10 actiuni detinute la data de inregistrare va fi incasata de catre actionarii care au optat astfel, prin Depozitarul Central, la data de 12 septembrie 2022. Tot atunci vor fi incarcate de catre Depozitarul Central, in Sectiunea 1, actiunile rezultate in urma acestei operatiuni, dupa primirea de la ASF a noului certificate de inregistrare pentru noul numar de actiuni.

Actiunile de trezorerie dobandite de Companie prin aceasta operatiune vor putea fi folosite pentru decontarea planurilor de incentivare, planuri aprobate in Adunarile Generale precedente.

Procedura de optare distributie cash

RC31/19.07.2022