Manualul acţionarului

Scopul acestui document este de a oferi investitorilor o înțelegere asupra companiei, a felului în care generează valoare precum și perspectivele și politicile sale.

Ceea ce facem

Bittnet se află în business-ul de cunoștințe. Acumulăm aceste cunoștințe și le transferăm clienților noștrii sub două forme: training IT și integrarea soluțiilor IT.

Trainingul IT se adresează nevoii specialiștilor din departamentele de IT din România și companii străine de a implementa, optimiza, menține și depana infrastructura IT a companiei lor, păstrându-se în același timp mereu informați referitor la evoluția acestui domeniu mereu în mișcare. Ne ocupăm de zona de “bază” a administrației de la networking (switchuri, routere, access points wireless), la calculatoare, servere, datacentere și virtualizare, securitate, telefonie, teleprezența, collaboration, mobility, BYOD, baze de date, etc. Oferim acces la curricula oficială pentru cei mai renumiți vendori din domeniul IT-ului: Cisco, Microsoft, Oracle, IBM, VMWare, ITIL, Linux, PMP, etc.

Integrarea soluțiilor IT adresează nevoia companiilor de a avea o infrastructură funcțională, sustenabilă și de încredere ce le permite să își desfășoare și să își susțină activitatea. Acest lucru înseamnă că echipa noastră se consultă cu clienții în legătură cu nevoile lor, planurile lor de dezvoltare, identifică soluțiile IT ce răspund obiectivelor lor după care vindem, implementăm, optimizăm, menținem și depanăm soluția propusă. Soluțiile pe care le oferim acoperă întregul spectru de tehnologii și vendori din domeniul IT-ului.

Cum facem

Pentru a adresa în totalitate nevoile clienților în modul mai sus menționat, căutăm în mod constant noi talente. Recrutăm, pregătim și dezvoltăm din punct de vedere profesional tineri dispuși să învețe și să lucreze cu noi și să împărtășească valorile companiei noastre: Integritate, Flexibilitate, Competență și Performanță. Echipa noastră învață și aplică în mod constant cele mai noi cunoștințe din domeniul lor de activitate pentru a putea mai departe să le transfere clienților noștri. Suntem certificați la nivel înalt și căutăm să lărgim această zonă în mod constant. Abilitățile noastre IT și de project management sunt certificate de vendori renumiți la nivel internațional.

Având trainingul ca parte din ADN-ul organizației noastre, atunci când recrutăm, favorizăm caracterul, integritatea, inteligența, dorința de a munci și a învăța în detrimentul “anilor de experiență”. Acest lucru ne permite să formăm indivizi în mentalitatea Bittnet și să ne putem baza pe membrii echipei noastre pentru a face ceea ce trebuie fără a fi în mod constant urmăriți, controlați sau constrânși de proceduri, verificări și masuratori. Acest sistem funcționează dacă este populat cu indivizi inteligenți și onești și ajută la atragerea unor membrii asemănători în echipă. Geniilor nu le place să fie constrânși.

Cum administrăm compania

Conform filozofiei lui Warren Buffet, ce se reflectă si într-un proverb românesc, ne punem mereu în locul interlocutorului nostru. Credem cu tărie în asumarea riscurilor și a reușitelor și alinierea intereselor tuturor partenerilor noștri: clienți, furnizori, angajați, management și acționari:

  • fiecare persoană implicată în afacere este evaluată și recompensată în funcție de rezultate astfel încât, managerii, angajații și furnizorii au mereu în vedere interesul clientului precum si profitabilitatea companiei;
  • managementul companiei este asigurat de acționarii majoritari (și fondatori) ai companiei astfel încât interesele managerilor, angajaților și acționari sunt aliniate;
  • mai mult, veniturile managerilor / fondatorilor companiei este strâns legată de companie, fiind singura sursă importantă de venit, întărind astfel alinirea intereselor cu acționarii.

Oportunitatea pe care o avem

Compania activează într-un domeniu interesant și mereu în mișcare – Tehnologia Informației. Până acum am reușit să creștem într-un ritm considerabil și să fim mereu profitabili. Valul a acumulat suficient avânt. Pe de altă parte, actuala dimensiune a companiei, cumulat cu trendul de consolidare pe toate piețele, înseamnă că singura direcție corectă este în continuare de creștere. De aceea intenționăm să continuăm să investim toate resursele disponibile în dezvoltarea companiei.

Pentru acționari acest lucru se traduce într-o politică de “reinvestire a profitului” ceea ce presupune o politică fără dividende. Tot în concordanță cu filozofia lui Warren Buffet, vom continua să menținem această politică de reinvestire atât timp cât perspectivele de creștere sunt mai mari decât perspectivele generale ale pieței. Pe termen lung, valoarea pe care o companie o generează este reflectată în ea însăși și în valoarea acțiunilor. Credem că putem menține o rată de creștere peste cea a pieții pentru o perioadă bună de timp. Capacitatea noastră operațională și de livrare curentă ne permite să accelerăm creșterea profitului prin creșterea încasărilor – și aceasta este strategia noastră: să continuăm creșterea încasărilor în condiții similare de “marjă brută” ceea ce va genera mai mulți bani pentru a acoperi structura în general fixă a costurilor, contribuind astfel în mod semnificativ.

Reducerea riscurilor

Există numeroase riscuri cu care ne confruntăm ca organizație și cu care se confruntă și investitorii când cumpără acțiuni. Acestea sunt descrise în Memorandum. Pe lângă riscurile generale ce vin odată cu linia de business în care activăm și dimensiunea companiei, există riscul general asociat cu investiția în acțiuni. Pe de altă parte, managementul are propriile venituri legate de bunăstarea companiei, astfel încât impărtășim aceleași riscuri ca și acționarii iar materializarea acestor riscuri ne-ar afecta mai mult decât pe alți investitori. Credem că avem o bună oportunitate de a continua creșterea companiei și că avantajele prevăzute sunt mai mari decât riscurile.

Viziunea Bittnet

De-a lungul timpului am primit diverse intrebari despre viziunea conducerii asupra dezvoltarii grupului Bittnet, despre cum se circumscriu diverse operatiuni sau activitati obiectivelor generale asumate fata de actionari.