BITTNET SYSTEMS S.A. (numită în continuare “Compania” / “Emitentul” / “Grupul”) informează investitorii despre primirea unui ordin al Consiliului Concurenței cu privire la declanșarea unei investigații pe piața comercializării de echipamente de tehnologia informației și comunicații din România.

Investigația privește diferite proceduri din perioada 2019-2024 aferente unor proiecte de infrastructuri IT&C și acoperă mai multe societăți active în domeniul IT din România printre care și 2 companii care fac parte din pilonul de Infrastructură Digitală al grupului Bittnet: Dendrio Solutions SRL și Dataware Consulting SRL.

Investigația declanșată de Consiliul Concurenței se desfășoară cu respectarea procedurii specifice conferite de lege. În cadrul unor astfel de demersuri, autoritatea de concurență urmărește colectarea de date și informații în scopul efectuării tuturor analizelor pe piețele vizate și verificării comportamentelor societăților active pe aceste segmente de piață. Până la finalizarea demersurilor și constatarea unor încălcări de concurență printr-o decizie motivată, societățile investigate nu sunt considerate a fi într-o situație de neîndeplinire a obligațiilor legale.

Grupul Bittnet nu are cunoștință ca vreuna dintre societățile parte din grupul său să fie implicate în vreun fel în practici anticoncurențiale în cadrul procedurilor unde a ofertat în spațiul public sau privat, grupul fiind implicat activ în implementarea unor proiecte și proceduri de conformare cu regulile de concurență.

Grupul Bittnet asigură autoritățiile de întreaga cooperare în acestă investigație. Emitentul va informa investitorii cu privire la desfășurarea procedurilor, odată ce îi vor fi comunicate din partea Consiliului Concurenței.

RC41/05.06.2024