Acțiuni BNET cu discount 20%*

Foarte important de știut despre subscriere!

Nu este suficient să deții sau să cumperi drepturi BNETR08!

Până la 25 februarie trebuie să subscrii efectiv noile acțiuni, în baza drepturilor de preferință BNETR08 deținute, adică să plătești suma de 0,59 lei pe acțiune. Este nevoie de câte 7 drepturi de preferință pentru a avea acces să cumperi o acțiune cu 0.59 lei.

Vezi în clipul alăturat (realizat de Tradeville) ce trebuie să stii atunci când subscrii direct din platforma online de tranzacționare TradeVille. Dacă nu ai cont la Tradeville, poți lua legătura cu brokerul tău și să îl întrebi cum poți subscrie.

Din partea noastră am făcut procesul cât mai ușor posibil astfel încât să ai posibilitatea să subscrii prin orice modalitate, telefonic sau prin internet, după preferințe. Cu toate acestea, în cazul în care întâmpini orice fel de probleme atunci când plasezi ordinul sau brokerul tău nu dorește să îl preia, ne poți contacta:

  • fie completezi formularul de contact alăturat,
  • fie ne scrii la investors@bittnet.ro,
  • fie ne suni direct la numărul de telefon +40 740 273 611 (Lucian Bratu).

    Despre ofertă

    În perioada cuprinsă între 14 ianuarie și 25 februarie 2021, Bittnet Group derulează o ofertă publică de acțiuni. Investitorii pot subscrie în ofertă la prețul de 0.59 lei pe acțiune.

    Fiind o operațiune de majorare de capital, noile acțiuni sunt oferite cu discount față de prețul actual din piață iar capitalul strâns va fi utilizat integral de companie pentru dezvoltare.

    Prin urmare, dacă te-ai gândit în trecut sau dacă iei în considerare acum să investești în acțiuni BNET, majorarea de capital îți oferă posibilitatea să:

    • Cumperi BNET cu aproximativ 20% mai ieftin;
    • Susții în mod direct dezvoltarea companiei.

    Pentru a lua o decizie informată, te invităm să citești următoarea documentație ce face parte integrantă a acestei oferte:

    Bittnet: care este povestea noastră?

    Suntem pionieri în România: Bittnet este prima** și singura*** companie IT listată la Bursa de Valori București!

    Similar cu alte companii de IT din piețele internaționale****, evoluția Bittnet pe Bursa de Valori Bucuresti a fost una de creștere accelerată.

    Din aprilie 2015 de la listarea pe piața AeRO și până în iunie 2020 când ne-am mutat pe Piața Principală, acțiunile BNET au fost de departe cea mai profitabilă investiție de la Bursa de Valori București crescând în valoare de aproape 20 de ori, cu mult peste media pieței reprezentată de indicele BET-XT. Pentru detalii privind evoluția, vizualizează graficul alăturat, sau citește testimoniale ale altor acționari.

    Trecerea pe piața principală a BVB și includerea în indexul BET-XT, ambele în 2020, au fost reușitele care ne-au propulsat să devenim una din cele mai reprezentative 25 companii românesti listate la 5 ani după ce am devenit prima companie de IT listată pe piața AeRO.

    Poți vedea pe site-ul oficial al Bursei de Valori Bucuresti evoluția istorică a acțiunilor BNET de la listare și până acum.

    Asigură-te că în tab-ul de grafice alegi ‘prețuri ajustate’ – datorită faptului că în fiecare an am acordat actiuni gratuite, graficul le afișează ca scăderi bruște ale prețului acțiunilor, dar de fapt, în acele momente, am înregistrat o creștere a capitalizării noastre.

    Cum poți deveni acționar Bittnet?

    Ca să te poți alătura poveștii noastre de succes, trebuie:

    1. Să ai un cont de tranzacționare la Bursa de Valori București, printr-un broker autorizat. Noi colaborăm adesea cu Tradevillebroker care permite deschiderea de conturi online și are experiență deosebită în susținerea investitorilor de retail. Există însă și alți brokeri autorizați; poți consulta lista aici.
    2. Dupa ce iți deschizi un cont de tranzacționare, te invităm să urmărești clipurile alăturate despre participarea la majorarea de capital – care explică etapele și cele mai importante aspecte ale investiției în Bittnet.
    3. Și dacă te-ai decis să devii acționar BNET, îți mulțumim și te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu toate informațiile care te privesc în calitate de acționar Bittnet!

    Riscuri

    Nu există nicio garanție

    Bittnet este o companie listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Investiția în acțiunile companiilor listate la bursă prezintă riscuri multiple, cel mai important fiind riscul pierderii integrale și definitive a capitalului. Un alt risc important este riscul de lichiditate – respectiv imposibilitatea de a vinde acțiunile pe care le deții din cauza lipsei interesului din partea potențialilor cumpărători.

    Există numeroase alte riscuri, descrise pe larg în documentația de ofertă. Înainte de a investi în orice instrument financiar, te încurajăm să citești cu atenție toată documentația!

    Viza de aprobare aplicată pe documentele de ofertă nu are valoare de garanție și nici nu reprezintă o altă formă de apreciere a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la oportunitatea, avantajele sau dezavantajele, profitul ori riscurile pe care le-ar putea prezenta tranzacțiile cu valorile mobiliare ale emitentului. Decizia de aprobare certifică numai regularitatea documentului în privința exigențelor legii și ale normelor adoptate în aplicarea acesteia.

    Încă o dată despre riscuri

    Ce s-a întâmplat la alte operațiuni similare?

    În primul rând trebuie să ții cont de faptul că nu există nicio garanție legată de rezultate financiare sau câștiguri potențiale ale acționarilor. Faptul că investitorii din toate operațiunile trecute au înregistrat profituri semnificative nu înseamnă că și cei din actuala operațiune vor avea rezultate similare!

    Deși piața de capital este singura sursă credibilă de a te îmbogăți încet pe termen mediu și lung, fiind o piață în care se crează valoare și nu una de tip “zero-sum”, în care se transferă valoare, trebuie să fii conștient că există și riscuri, iar când investești într-o companie trebuie să o înțelegi în detaliu. În acest sens, îți punem la dispoziție mai jos și alte documente pe care le-am publicat de-a lungul timpului, pentru a putea analiza evoluția grupului nostru.

    Evolutia pretului actiunilor |
    Raportari Financiare | Manualul Actionarului

    În perioada cuprinsă între februarie și martie 2020, am derulat cea mai recentă operațiune similară. Investitorii care au participat la acea operațiune au încheiat anul 2020 cu un randament de ±40%, ceea ce înseamnă că la finalul anului 100 lei investiți valorau 140 lei.

    Am derulat o altă operațiune de majorare de capital și în decembrie 2018. Investitorii care au participat la acea operațiune au înregistrat până la 31 decembrie 2020 un randament de aproximativ 150%, respectiv 100 lei investiți în 2018 valorau 250 lei la finele anului 2020!

    Cât timp ar trebui să rămâi acționarul nostru?

    Asta depinde de abordarea ta investițională!

    Cu toate acestea, în cazul Bittnet, acționarii care au detinut acțiunile pe termen mai lung au înregistrat profituri mai mari.

    Poți găsi o analiză efectuată în 2020 pe această temă AICI.

    Cu cât cineva ne-a fost alături mai mult timp, cu atât randamentul investiției a fost mai mare!

    Cum poate evolua Bittnet în viitor?

    Conform politicii privind previziunile, nu anunțăm niciodată estimări asupra evoluției viitoare a rezultatelor financiare.

    În schimb, precum detaliem în clipul alăturat, ți-am pus la dispoziție un modelator de rezultate financiare pentru a putea folosi ipotezele tale asupra evoluției viitoare și a vedea ce efecte au asupra rezultatelor. Rezultatele financiare trecute pot fi consultate AICI.

    Accesează modelatorul de rezultate

    Explicații și disclaimere

    Încercăm mereu să ne exprimăm cât mai simplu și clar, cât mai aproape de formulări pe care le poți întâlni în vorbirea curentă. Cu toate acestea, domeniul investițiilor la bursă este foarte reglementat ceea ce solicită din partea noastră formulări mai complexe și definiții care pot fi greu de urmărit.

    Ai observat probabil că textul de mai sus este plin de trimiteri la note de subsol. Iată în continuare explicații și detalii pentru fiecare din notele respective, scrise cu toate detaliile legislative:

    * discountul de 20% a fost calculat la data depunerii documentatiei de majorare la ASF, fata de pretul mediu din piata din cele 30 zile anterioare. In functie de pretul la care se achizitioneaza drepturile de preferinta, si de evolutia pretului actiunilor BNET in piata, este posibil ca discountul sa fie mai mic sau mai mare de 20%. Exemplu: pentru un actionar care are drepturi (deci nu cumpara din piata), care cumpara actiuni in majorare cu 0.59 lei, discountul poate fi de 10% daca pretul BNET in piata e de 0.655 lei, sau de 22% daca pretul BNET in piata e de 0.75.

    ** în aprilie 2015 acțiunile BNET au început tranzacționarea pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de Bursa de Valori București, cunoscut și sub denumirea “Piața AeRO”. Conform legislației pieței de capital este vorba despre un Sistem Multilateral de Tranzacționare – “SMT”. Înainte de aprilie 2015 nu a existat nicio altă companie de IT listată pe piața AeRO sau SMT.

    *** începând cu iunie 2020, acțiunile BNET au fost admise la tranzacționare pe Piața Reglementată (cunoscută și sub denumirea “Piața Principală”) administrată de Bursa de Valori București. Până în decembrie 2020, nu a existat nicio altă companie de IT ale cărei acțiuni să fie admise la tranzacționare pe Piața Reglementată administrată de Bursa de Valori București.

    Care este diferența între SMT și Piața Reglementată? Răspunsul îl găsim în Legea 126/2018 care clarifica diferențele în capitolul de definiții:

    • Piață Reglementată – sistem multilateral, operat și/sau administrat de un operator de piață, care asigură sau facilitează reunirea, în cadrul sistemului și în conformitate cu regulile cu caracter nediscreționar ale pieței reglementate, a unor interese multiple de vânzare și cumpărare de instrumente financiare ale unor terțe părți, într-un mod care conduce la încheierea de contracte cu instrumente financiare admise la tranzacționare pe baza normelor și/sau a sistemelor sale și care este autorizat și funcționează în mod regulat și în conformitate cu titlul III;
    • Sistem multilateral de tranzacționare, denumit în continuare SMT – sistem multilateral operat de o firmă de investiții sau de un operator de piață care reunește, în cadrul sistemului și în conformitate cu regulile cu caracter nediscreționar ale sistemului, interese multiple de vânzare și cumpărare de instrumente financiare ale unor terțe părți, într-un mod care conduce la încheierea de contracte în conformitate cu titlul II;

    **** Articol Kiplinger “Companiile de tehnologie au fost vedetele ultimilor 20 ani” – https://www.kiplinger.com/slideshow/investing/t058-s001-15-best-tech-stocks-to-buy-for-2020/index.html

    Contact

    Te așteptăm să te alături investitorilor de succes! Pentru orice informație suplimentară, răspunsuri la întrebări sau clarificări, te rugăm fie să completezi formularul de contact alăturat, fie să îl contactezi direct pe Lucian Bratu: +40 740 273 611 | Email: investors@bittnet.ro