Punem la dispoziția investitorilor raportul preliminar sub formă de pagina web, ușor de urmărit și navigat doar la secțiunile relevante pentru fiecare cititor.
Puteti folosi meniul din dreapta pentru a naviga între secțiunile raportului.
Asteptam feedbackul dvs. la adresa de email investors@bittnet.ro. Multumim!

Scrisoare de la CEO

În primul trimestru al anului 2022, grupul nostru a înregistrat venituri consolidate în valoare de 33.13 milioane lei, în creștere cu peste 64% față de perioada similară a anului anterior, ca urmare a unei combinatii de factori: pe de-o parte am inceput sa livram din „backlog”ul semnificativ inregistrat la finalul lui 2021, iar pe de alta parte schimbarile operationale implementate in ultimele 18 luni, in primul rand in divizia de educatie, au generat cel mai mare numar de noi clienti adusi pe tot parcursul unui an (35 de companii). Ca si in trecut, inceputul de an 2022 reconfirma comportamentul istoric al clientilor din educatie care revin in fiecarenou an si alocabugete in crestere – justificand concentrarea noastra pe atragerea continua de noi clienti. 

O evoluție similară a înregistrat marja brută, care atinge valoarea de 6.5 milioane lei, cu 2.5 milioane mai mult decât în 2021. Rezultatul operațional s-a îmbunătățit cu 550 mii lei, înregistrând in premiera o valoare aproape de zero: minus 25 mii lei. Corecția cotațiilor bursiere ale deținerilor noastre (CODE, AST) în perioada analizată generează o pierdere financiară de 3.1 milioane lei (versus profit financiar de 250 mii lei în Q1 2021), astfel încât rezultatul brut al perioadei este o pierdere de 3.5 milioane lei. 

Din perspectivă anualizată („ultimele 12 luni”), evoluția rezultatelor este una similară, care reconfirmã capacitatea grupului nostru de a crește veniturile și profitabilitatea: veniturile consolidate se ridică la 125 milioane lei, în creștere cu aproape 16% fata de perioada anterioara iar marja bruta la 26.9 milioane lei, în creștere cu 32% În acest timp, profitul operațional a avut o evoluție pozitivă de 90% atingând valoare de 7.9 milioane lei.

În timpul primului trimestru compania a aniversat 15 ani de existență și totodată de dezvoltare accelerată fiind prima companie de servicii IT listată la Bursa de Valori București. În cei 7 ani de la listare, Bittnet a înregistrat o rata medie anualizata de creștere (CAGR) de 45% la nivelul veniturilor, una de 57% la nivelul activelor, 80% la nivelul capitalurilor proprii, una de 100% a profitului, si un ROE mediu anual de peste 40%.

Elementul cel mai important în această perioadă este, în opinia noastră, faptul că am finalizat negocierile pentru investițiile în TopTech si 2Net Computer, care se vor alatura Dendrio în segmentul de Cloud & Infrastructure, după ce tranzacțiile obțin autorizarea Consiliului Concurenței. Astfel, Dendrio devine un integrator cu capacitate de generare de venituri („earnings power”) de peste 200 milioane lei anual și care a demonstrat deja că poate susține pe termen mediu un ritm de creștere de peste 20% anual.  

Această combinație de factori ne întărește încrederea în ținta de venituri propusă de 500 milioane lei la finalul anului 2024.  

Anul 2022 a început bine și ne concentrăm să îl facem să continue în aceeași notă.
Ca întotdeauna, vă stăm la dispoziție pentru întrebări la adresa investors@bittnet.ro.

Mihai Logofătu,
Fondator și CEO Bittnet Group