Rezultatul operațional, financiar și profitul brut

Rezultatul operațional al grupului in perioada de analiza este de 652 mii lei, in scadere fata de 3.18 milioane lei anul trecut. Scaderea provine integral din Divizia de Educatie (minus 3 milioane lei), in timp ce costurile mai mici cu SOP (400 mii lei versus 800 mii lei anul trecut) au compensat partial aceasta scadere.

In schimb, daca anul trecut rezultatul financiar (venituri minus cheltuieli financaire) inregistra o valoare negativa de 1.9 milioane lei, in S1 2021 grupul a inregistrat un profit financiar in valoare de 1.38 milioane lei – cu 3.3 milioane lei mai bun decat anul trecut. Aceasta evolutie se datoreaza scaderii costurilor cu dobanzile combinata cu inregistrare de profit in S1 de toate companiile in care avem investitii contabilizate prin metoda punerii in echivalenta, dar si de cresterea valorii de piata a investitiilor contabilizate mark-to-market.

Pariul facut pe aceste investitii (achizitii, proiecte M&A) se dovedeste a fi unul corect, fiecare din companiile in care am investit înregistrând rezultate foarte bune in continuarea investitiei. Asa cum am anuntat, vom continua aceste demersuri in viitorul apropiat (continuam sa negociem achizitii de participatii minoritare sau majoritare la companii de servicii IT&C din Romania si tarile din Europa Centrala si de Est – CEE).

Ca urmare, in S1 2021 , profitul brut al grupului a inregistrat o evolutie pozitiva de 57%, depasind valoarea de 2 milioane lei, versus 1.3 milioane anul anterior.