Prețul Acțiunilor

Dinamica cotatiei actiunilor BNET a fost una „laterala” in prima jumatate a anului 2021, similar cu ultimele 12 luni, inregistrand o scadere de 9% intre 1 ianuarie si 30 iunie 2021, in aceleasi conditii de lichiditate sporita: în primul semestru al anului 2021 au fost tranzactionate in total 50,280,784 actiuni, cu o valoare totala de 34,8 milioane lei. Pentru compatratie, in S1 din 2020, tranzactiile cu actiunile BNET au insumat 23 milioane lei. Consideram volumele de tranzactionare relevante pentru un emitent parte componenta a indicilor ce masoara lichiditatea actiunilor la BVB.

Incepand cu noiembrie 2020, actiunile Bittnet se bucura de rapoarte de analiza independente, disponibile pe hub-ul „BVB research”: https://bvbresearch.ro/ReportDashboard.

De-a lungul acestui semestru am primit de mai multe ori intrebari de la actionari pe tema „de ce nu cresc actiunile daca grupul face asa lucruri bune?” . In contextul in care atat legea cat si etica pozitiei interzice sa facem recomandari de investitie, si pornind de la presupunerea ca actionarii inteleg compania in care au investit, consideram ca potential relevant acest articol, care nu reprezinta in niciun fel o recomandare punctuala de investitiei: https://ofdollarsanddata.com/just-keep-buying/. Aceeasi filozofie este ilustrata si in exemplul lui Warren Buffett cu ‚cumparatorul net de hamburgeri’