BITTNET SYSTEMS S.A. (numita in continuare “Compania”) informeaza investitorii despre decizia Comisiei Indicilor Bursei de Valori Bucuresti, intrunita in data de 9 septembrie 2020, de a include actiunile Companiei in componenta urmatorilor indici BVB: BET-XT (Bucharest Exchange Trading Extended Index), BET-XT-TR (Bucharest Exchange Trading Extended Total Return Index), BET-BK (Bucharest Exchange Trading Benchmark Index) și BET-Plus (Bucharest Exchange Trading Plus Index). Intrarea in vigoare a modificarilor la nivelul componentei respectivilor indici va avea loc incepand cu data 21 septembrie 2020.

Includerea in indicii celor mai tranzactionati emitenti de la BVB vine dupa ce in data de 3 iunie 2020 actiunile BNET au fost admise pe Piata Reglementata administrata de BVB. Includerea actiunilor BNET in indicii BET- XT, BET-BK si BET-Plus a fost bazată pe indicatori precum lichiditate, capitalizare bursiera si free-float si confirma evolutia valorii de piata si a lichiditatii Bittnet. Aceasta includere are o importanta deosebita pentru noi deoarece permite fondurilor de investitii care utilizeaza drept benchmark acesti indici sa investeasca in actiunea BNET.

Ponderea simbolului BNET in componenta indicilor, respectiv valorile corespunzatoare factorilor de free float (FF), factorilor de reprezentare (FR), a factorilor de lichiditate (FL) si a factorilor de corectie a pretului (FCi) va fi determinata pe baza numarului de actiuni si a cotatiei de inchidere inregistrata la finalul sedintei de tranzactionare din data de 11 septembrie 2020.

Despre Indicii BVB

Indicii BVB reflecta evolutia preturilor celor mai tranzactionate companii listate sau evolutia anumitor sectoare reprezentative, cum ar fi sectorul financiar sau sectorul energetic. Ca metodologie de calcul, toti indicii BVB sunt indici de pret ponderat cu capitalizarea free float-ului, cu limite maxime pentru ponderile societatilor componente. Cu exceptia indicilor BET-TR si BET-XT-TR, care sunt ajustati pentru dividende, ceilalti indici reflecta doar evolutia preturilor de piata.

BET-XT reflecta evolutia preturilor celor mai tranzactionate 25 de companii de pe Piata Reglementata a BVB, inclusiv societatile de investitii financiare.

BET-XT-TR este varianta de tip total return a indicelui BET-XT, care include cele mai tranzactionate 25 companii romanesti listate la BVB. Indicele BET-XT-TR reflecta atat evolutia preturilor companiilor componente, cat si dividendele oferite de acestea.

Indicele BETPlus este un indice ponderat cu capitalizarea free float-ului companiilor romanesti (cu exceptia societatilor de investitii financiare) listate pe piata reglementata, care indeplinesc un set criterii minime de eligibilitate de selectie referitoare la lichiditate si capitalizare bursiera ajustata cu free float-ul.

Indicele BET-BK a fost construit pentru a putea fi folosit ca benchmark de catre administratorii de fonduri, dar si de alti investitori institutionali, metodologia de calcul reflecta cerintele legale si limitele de investitii ale fondurilor.

Raport curent nr. 48 – includere BNET indici

Meniu